Pages

2010. december 18., szombat

Megasztár 5 - Finálé - A győztes Tolvai Renáta


Tolvai Renáta a Megasztár5 győztese, 2010-ben az év hangja




Finálé – Top 2 – 2010.12.17. 1. rész

Az első rész produkciói:
Megasztár 5 – Top 13 – Let me entertain you
Tolvai Renáta – Hurt
Kökény Attila – Még nem veszíthetek
A Megasztár 5 Casting sztárjai – Trambulin
Videó



Finálé – Top 2 – 2010.12.17. 2/1. rész

Születésnapján tudta meg, hogy bejutott, a zsűri juttatta az élő döntőkbe – két jellegzetes momentum Tolvai Reni Mega-életében, de a java még csak ezután jött …
A két finalista második szólóprodukcióként a Megasztár döntői során bemutatott legemlékezetesebb, egyben legnépszerűbb dalát ismételte meg. Renit Karády Katalin dalában Szakcsi-Lakatos Róbert kísérte zongorán.
Presser Gábor nem tudta elhinni, hogy Reni mekkora fejlődési utat járt be a casting óta, Mester Tamás Fridi korábbi szavait idézte, majd arról is beszámolt, hogy a Szíj Melinda-balhé óta épp a produkció előtt békült ki ítész kollégájával. Fridi arra csodálkozott rá, hogy Reni mindenféle testhelyzetben tudott énekelni, emellett a konkurens csatorna tehetségkutatójának is kölcsönadta volna finalistánkat. Eszenyi Enikő emlékezette a nagyváradi lányt, hogy a középdöntőben végső döntősként az ő nevét írta fel titkos cetlijére.
Videó



Finálé – Top 2 – 2010.12.17. 2/2. rész

A második rész produkciói:
Kökény Attila – Kicsi, gyere velem rózsát szedni
Kiesett lányok, Király Viktor és a Vocal Stars – Crazy
Videó



Finálé – Top 2 – 2010.12.17. 3. rész

A harmadik rész produkciói:
Kiesett fiúk, Rúzsa Magdi és a Vocal Stars – You shook me all night long
Tolvai Renáta és Caramel – The way you make me feel
Mester Tamás – Let’s just run now – A Finálé extra produkciója
Videó



Finálé – Top 2 – 2010.12.17. 4. rész

A negyedik rész produkciói:
Kökény Attila és Tóth Vera – Szomorú vasárnap
Az első négy Megasztár döntősei – Presser Megamix
A Presser Megamixben szereplő dalok: Ezt egy életen át kell játszani – Nem adom fel! – Egy elfelejtett szó – Szólj rám, ha hangosan énekelek!

Fellépők: Tóth Vera, Dér Heni, Mujahid Zoli és Galambos Dorina (Megasztár 1) Caramel, Palcsó Tamás, Torres Dániel, Gál Csaba Boogie, Bartók Eszter, Bella Levente (Megasztár 2) Rúzsa Magdi, Baktai Anikó, Széles Izabella, Kontor Tamás, Szabó Eszter (Megasztár 3) Király Viktor, Fekete Dávid, Bencsik Tamara, Nkuya Sonia, Hien, Szecsődi Károly, Ásós Attila Pacsirta, Tóth Lüszi (Megasztár 4)
Videó



Finálé – Top 2 – 2010.12.17. 5. rész

A Megasztár 5 fináléjának utolsó része Kökény Attila vezetésével indult. Lara Fabian és egyben a világ egyik legnehezebb dalával párbajozott a Megasztár 5 két finalistája. Mester Tamást zavarta, hogy a párbajban az éneklés sportteljesítménybe ment át, emellett úgy látta, hogy a versenyzők idegessége is ráült a produkcióra, mindenesetre boldog lenne, ha két Aranymikrofont nyújtanának át a ma este folyamán. Friderikusz Sándor csak magát tudta ismételni, de Attilában operaénekesi kvalitásokat vélt felfedezni, Tolvai Renit pedig az „olasz díva” jelzővel illette. A zsűritag a TV2 helyében mindenképpen megrendezné a Gigasztárt, az eddigi Mega-döntősök vetélkedőjét. Presser Gábor a Megasztár zsűrijében eltöltött idő alatt nem emlékszik még ennyire kiegyenlített versenyre, ő elfűrészelné az Aranymikrofont. Eszenyi Enikő kollégáinak, a személyzetnek és a stábtagoknak is köszönetet mondott, majd jókívánságaival zárta a zsűrizést. Az eredményhirdetés előtti pillanatokban az eddigi győzelmek kihirdetését idéztük vissza, a szavazás idei utolsó lezárása után néhány perccel Liptai Claudia és Tilla a 19 éves nagyváradi versenyző, Tolvai Renáta nevét kiáltotta, mint a Megasztár 5 győztese.
Videó







Forrás: tv2.hu

2010. december 11., szombat

Megasztár 5 - Szíj Melinda búcsúzott, a zsűri Tolvai Renátát juttatta tovább


Szíj Melindának, aki az adás elején még 48%-kal vezetett a szavazások alapján, az adás végére a zsűri elé kellett állni, akik nem juttatták őt tovább....



Az idei három legjobb versenyző a Hangrobbanás című Csillagdallal indította az utolsó Megasztár 5 döntőt.

Az első rész egyéni produkciói:
Tolvai Renáta – Hush Hush (The Pussycat Dolls)
Kökény Attila – Ő (She) (Máté Péter)
Szíj Melinda – Cabaret (Liza Minelli)
Videó



Szíj Melinda és Tolvai Renáta – Proud Mary

Fridi számára ezt a „meccset” Renáta nyerte, az ítész arra bíztatta Melindát, hogy a későbbiekben, a versenyen kívül inkább mellőzze a táncolást. Presser Gábor és Eszenyi Enikő Reni segítőkészségét dicsérte, Melinda személyiségéből pedig az önvállalást emelték ki.
Videó




Tolvai Renáta és Kökény Attila – Hamvadó cigarettavég

Mester Tamás Renátát és Attilát is beállítaná a Megasztár győztesek közé, Friderikusz Sándor iszonyatosan élvezi, amikor Attila hangszereket játszik a hangján. Presser Gábor és Eszenyi Enikő sem szívlelik annyira a dalnak ezen feldolgozását, de a versenyzők energikussága és muzikalitása számukra is beragyogta a produkciót.
Videó



Kökény Attila és Szíj Melinda – Száguldás, Porsche, szerelem

Attila frenetikusan indított, Melinda megint külön életet élt – indította a véleménynyilvánítást Friderikusz Sándor. Presser Gábornak rémes érzései voltak magától a daltól, ahogy Eszenyi Enikőnek is, a művésznő szerint a művészek nem tudtak mit kezdeni a nyolcvanas évekbeli magyar slágerrel. Mester Tamás Melinda fiatalos szerkóját dicsérte, Claudia pedig annak örült hogy a duettezők a produkció végén nem fejelték le egymást.
Videó



11. döntő – Top 3 – 2010.12.10. – 3. rész
Szíj Melinda - Félteni kell
Irigy Hónaljmirigy látogatása a Megaházban
Kökény Attila - Könnyű álmot hozzon az éj
Videó



11. döntő – Top 3 – 2010.12.10. – 4. rész
Tolvai Renáta - Crazy
Király Viktor
Videó



11. döntő – Top 3 – 2010.12.10. – 5. rész
Az utolsó közös dal

A két Finalista: Kökény Attila és Tolvai Renáta
Videó



Az utolsó döntő eredményhirdetése

A nézők szavazatai alapján Kökény Attila került be egyenes ágon a Megasztár 5 Fináléja, a zsűrinek Szíj Melinda és Tolvai Renáta közül kellett kiválasztania a másik finalistát.
Videó




Szíj Melinda búcsúdala

A zsűri döntése alapján Szíj Melindának kellett búcsúznia a versenytől, ennek értelmében a Megasztár 5 Fináléjában az év férfi, és az év női hangja, Kökény Attila és Tolvai Renáta fognak megküzdeni egymással!
Videó




Forrás: tv2.hu



2010. december 4., szombat

Megasztár 5 - 10. döntő Kállay-Saunders Andrást nem juttatta tovább a zsűri


10. döntő – Top 4 – 2010.12.03. – 1. rész

A tizedik döntő is az idei év Csillagdalával, vagyis a Hangrobbanással indult. Till Attilát születésnapja alkalmából köszöntötte kolléganője, Presser Gábor Mikulás ruhába öltözve érkezett a Megasztár 5 stúdiójába, puttonyában négy, marcipánból készült aranymikrofonnal, melyeket a versenyzőknek hozott.

Az első rész egyéni produkciói:
Kállay-Saunders András – November rain
Kökény Attila – Ez majdnem szerelem volt
Szíj Melinda – Éjfél
Videó




10. döntő – Top 4 – 2010.12.03. – 2/1. rész

Tolvai Renáta az évszakok és napszakok döntőjében elsőként Mariah Carey leghíresebb karácsonyi slágerével lépett színpadra. Mester Tamásnak annak ellenére is nagyon tetszett Reni produkciója, hogy hamiskás és intonációs problémákkal teli volt, az ítész szeretné újra látni a lány castingon megismert lázadó énjét is. Fridi szerint a nagyváradi énekesnek van a legerősebb színpadi jelenléte, a zsűritag a kezdéssel elégedett volt, a folytatást már laposabbnak ítélte. Sándor véleményét Enikő is osztotta, de színpadi emberként adott néhány jótanácsot a versenyzőnek. Presser Gábor a dallal magyarázta Reni hibáit.
Videó




10. döntő – Top 4 – 2010.12.03. – 2/2. rész

A Megasztár 5 döntőseinek eddigi sikerei – Az Adam’s Comedy és a Fivérek nagyobb volumenű koncertet adott, Patai Anna musical szerepet kapott, emellett Dobrády Ákos karácsonyi dalt írt neki, melyet a szerzővel közösen fog felénekelni. Csonka Andreasnak sincs oka panaszra, csak novemberben tizennyolc helyen lépett fel.
Kállay-Saunders András, Kökény Attila, Szíj Melinda és Tolvai Renáta egyik közös dala Joe Cocker slágere volt a tizedik döntőben. Mester Tamás ezúttal a fehérruhás Kökény Attilát és Tolvai Renit favorizálta, Eszenyi Enikőnek András teljesítménye volt kiemelkedő. Friderikusz Sándor Szíj Melindát biztatta, hogy ne szontyolodjon el az előbbi kritikák miatt, a zsűritag még azt is bevallotta, hogy ő sem teljesít mindig tökéletesen. Sándor szerint általános tendencia, hogy a közös dalok mindig gyengébbre sikerednek, mint az egyéni produkciók, Presser Gábor ezzel teljesen egyetértett, csak ő egy fokkal finomabban fogalmazott a mellette ülőnél.
Videó

Kállay-Saunders András – Ajándék




10. döntő – Top 4 – 2010.12.03. – 3. rész

A harmadik rész egyéni produkciói:
Szíj Melinda – Sunny
Kökény Attila – Ne félj (Adagio)




A héten a Mega-házban járt Csányi Sándor színész, aki a színpadi jelenlétről igyekezett jótanácsokkal szolgálni a Mega-jelölteknek.
Videó

Tolvai Renáta - Summertime


Rúzsa Magdi – Gábriel (Weisz Fannival)

Az Eurovíziós Dalverseny „Legjobb dalszerző” kitüntetése, nagykoncert 250 ezer ember előtt, tripla platinalemez lett és Impala Silver-díj – csak néhány Rúzsa Magdi sikerei közül, melyeket a Megasztár 3 megnyerése óta tudhat magáénak. Az énekesnő a Megasztár 5 tizedik döntőjében Gábriel című slágerével lépett színpadra, de nem egyedül: Weisz Fanni, az első magyar siket szépségverseny győztese „jelénekelte” Magdi dalát.
Videó



Szíj Melinda elnézést kért továbbjutásáért – A tizedik döntő első eredményhirdetése

A nézők szavazatai alapján elsőként Szíj Melinda jutott tovább a Top 3 versenyébe. Melinda az eredményhirdetés után elnézést kért a zsűritől, mivel az ítészek addigi véleménye szerint úgy érezte, most ő teljesített a leggyengébben. Kállay-Saunders András, Kökény Attila és Tolvai Renáta továbbra is a nézők szavazataira várt, a biztos továbbjutás reményében.
Videó




Top 4 és a Vocal Stars – The lion sleeps tonight

Szíj Melinda biztos továbbjutása utána a négy, még versenyben lévő énekes utolsó közös dala következett. Fridi arra parancsolta Szíj Melindát, hogy fogadja el a műsor szabályait, majd fontos bejelentést tett a májátültetésre váró kislány ügyében. Presser Gábornál ezen az estén mindent vert Tolvai Reni második egyéni produkciója, Eszenyi Enikő Andráshoz intézett kedves szavakat, Mester Tamás annak örült, hogy az énekesek a verseny ezen szakaszában is képesek érzelmeket közvetíteni.
Videó



Eszenyi Enikő leleplezte titkos listáját – A tizedik döntő végső eredményhirdetése

A szavazás második lezárása után Kökény Attila csatlakozhatott a biztosan továbbjutott Szíj Melindához. Kállay-Saunders András és Tolvai Renáta maradt a színpadon, a zsűri döntésére várva. A végső eredményhirdetés előtt Mester Tamás mindkét fiatalnak felajánlotta zenei segítségét karrierjük további, sikeres folytatásához, Eszenyi Enikő pedig leleplezte hónapok óta őrzött, az általa fináléba tippelt versenyzők nevét tartalmazó listát.
Videó



A nézők Szíj Melindának küldték a legtöbb szavazatot, így ő az első biztos tovább jutó, az újabb szavazással a nézők Kökény Attilát juttatták tovább, így a szűrinek Tolvai Renáta és Kállay-Saunders András között kellett választania.
A zsűri Tolvai Renátát szeretné jövő héten látni, így tehát Kállay-Saunders András már nem folytathatja a versenyt tovább.


Forrás: tv2.hu